Modern gospel koor

Over ons

Doel

Mattheus 5:14 ‘Jullie zijn het licht in de wereld’. Het koor wil een licht zijn om te schijnen in de wereld. Als koor willen wij het evangelie uitdragen. Binnenkort hopen wij onze ‘missie en visie’ op te stellen om hier meer duidelijkheid over te vinden.

Naam

De naam van het koor is X-Salt en wordt uitgesproken als 'eksalt'.
'Exalt' is het Engelse woord voor ‘verheerlijken’ of ‘verhogen’. Wij willen onze God verheerlijken met onze zang.
En 'salt' staat voor zout, wat wij als christenen mogen zijn op aarde.

Optreden

Wij treden o.a. op in samenkomsten of instellingen. Als u ons wilt uitnodigen voor een optreden, neem dan contact op via x-salt@eg-ermelo.nl.

In april 2015 hebben wij het Paasproject ‘Bow the knee’ uitgevoerd. Het vertelt het verhaal van een soldaat uit het Romeinse leger die tot geloof in Jezus komt. Dit project volgt Jezus vanaf zijn wonderen tot aan zijn dood en opstanding. Het is een mooi verhaal niet alleen voor Pasen maar voor elke dag!

Onlangs heeft het koor een koorworkshop gehad van Martin Brand. Aandacht werd besteed aan o.a. expressie, inbeeldingsvermogen wat we zingen en dit overbrengen naar het publiek.

Minimaal 1 keer per jaar hebben wij een studiedag.

Samenstelling

We zijn een gezellig koor en nieuwe leden zijn van harte welkom! Lijkt het je leuk om een keer mee te zingen tijdens een repetitieavond? Kijk hier voor de repetitiedata en kom vrijblijvend een keer meezingen.

Wil je eerst nog meer informatie? Stuur dan een e-mail naar x-salt@eg-ermelo.nl

Bestuur

Esther Woning: Voorzitter en Penningmeester

Kirsten Zwarts: Secretaris en Bibliothecaris